BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
СТАТИЯ: "ЛЕКАРСТВА"
СТАТИЯ:

Ятрогени заболявания = лекарствена болест - предизвикват се от самото лечение, от лекуващия, от диагностичните процедури и от обстановката, свързана със всички тези фактори.

Страничните реакции от медикаменти са една от водещите причини за преждевременната смъртност в САЩ, но само 10% от случаите се докладват. Всъщност 40% от всички пациенти са жертва на ятрогенни заболявания, от тях повече от половината са болни поради усложнения след медикаментозно лечение.

Лекарствената болест непрекъснато се разширява с нови уреждащи механизми. Увреждания настъпват и след правилна, и след погрешна диагноза. Тази епидемия все още няма бариери пред себе си, тя е навсякъде.

Повечето медикаменти са токсични, защото са съставени от изкуствено синтезирани химични съединения. За всяко лекарство има дълъг списък от отрицателни въздействия и противопоказания. Около 15 000 нови лекарства се пускат на пазара всяка година, а около 12 000 се изтеглят, защото предизвикват сериозни вреди и смърт.

През последните 20 години вътреболничните инфекции са нараснали с 36%, главно защото голям брой микроби са развили резистентност към антибиотиците.

Всеки 1 на 500 приети в болница умира поради медицинска грешка. Но някъде отношението е 1:200, докато вероятността човек да загине от самолетна катастрофа е 1:8млн. Каква е тая М., чието първо обещание е "да не вреди"?

Здравеопазването е огромна индустрия и ятрогенните усложнения са проблем №1. Всеки ден в болниците се убиват хора, но обществеността не го знае. М. грешки са сериозен проблем във всички болници на една индустриална държава. Извършват се хиляди грешки ежедневно. Често лекарят греши не поради незнание, а поради различни други условия. Много от грешките дори не се забелязват или докладват. Националните здравни статистики не отразяват проблема с ятрогенните заболявания. Например в смъртния акт пише: починал от бъбречна недостатъчност, но не се отразява фактът, че тя е резултат от даден медикамент. Понастоящем лекарите нямат задължението да докладват за заболявания, провокирани от медикаменти.

Различните синтетични лекарства взаимодействат и по между си непредвидимо. Лекарите не знаят какви лекарства е приемал преди това болният. За деца и възрастни особено опасна е неточно определената доза от лекарството. А понякога и сестрите объркват лекарства и инжекции.

За всеки 1$ за назначен лекарствен препарат се изразходва после допълнително по 1.33$ за лечение на ятрогенното заболяване, причинено от лекарството. Използването на медикаменти е прекалено.

Огромен брой (1:1000) рецепти се изпълняват погрешно в аптеките. А човек средно за 1 година изпълнява 9.2 рецепти (в САЩ), така че отношението, взето спрямо хората, става 1:100, т.е. 1% от населението получава по 1 погрешно изпълнена рецепта на година.

САЩ разходва 51 млрд.$/год. за лечение на ятрогенни заболявания, по-голямата част от които са предотвратими. САЩ разходва за здравеопазване 1.2 трильона $/год. = 14% от брутния национален продукт. Във всяка страна разходите за здравеопазване нарастват. Властите заблуждават, че медикаментозно предизвиканите заболявания се  дължат на неправилна употреба на лекарството по вина на лекари и пациенти.

Повечето от синтетичните "лекарства" са вредни в своята същност, независимо дали са "правилно" предписани.

Омагьосан кръг - ятрогенното заболяване изисква лечение с нови лекарства, които предизвикват ново ятрогенно заболяване ...

Ятрогенни усложнения могат да възникнат в резултат от диагностична процедура или медикаментен тест. Колкото повече тестове, медикаменти, оперативни вмешателства - толкова по-голяма е вероятността за ятрогенни заболявания. Тази вероятност нараства и поради факта, че всеки лекар е тесен специалист.

Ятрогенните проблеми са кумулативни.

Най-добрият и сигурен начин да се намалят грешките е като се изчисти максимално здравеопазването от многобройните безполезни, а често и вредни, и същевременно скъпи медикаменти, както и от ненужните диагностични процедури и хирургически интервенции.

Голяма част от грешките са резултат от функционирането на болниците и здравното осигуряване. Колкото по-сложна е една социална система, толкова нараства вероятността за грешки, но и толкова по-лесно се манипулира.

Много лекарства имат подобни имена и могат лесно да бъдат объркани и от сестрите, и от пациентите. Непрекъснато излизат нови медикаменти, а лекарите нямат достатъчно достоверна информация за много от тях и не могат да се  ориентират в това море от синтетични боклуци.

Медикаментите не само могат да предизвикат заболяване, но могат и да маскират симптомите на основната болест, превръщайки я в хронична, което я прави още по-трудно лечима.

Голяма част от хората се раждат здрави и ако живеят разумно и не им се пречи чрез наложени "здравословни" мероприятия от рода на В., могат да останат здрави до дълбока старост. При повечето случаи на заболяване организмът може сам да се справи или при минимална външна намеса чрез природни методи.

По време на стачкуване на лекари смъртността намалява с 30 до 50% !

Фактори, определящи намаляване на заболеваемостта, подредени по значимост: начин на живот, фактори на околната среда, наследственост и накрая - напредъкът на М.

М. е зиграла много малка роля в удължаването на живота през последните столетия. Най-голямо влияние са оказали подобрението на хигиената и храненето. Здравето зависи най-вече от профилактиката чрез правилен начин на живот, хигиена и рационално хранене.

Медицинските институции и голям брой лекари се оставят да бъдат купени от Ф., включително и в България напоследък. Целта на фармацевтичната индустрия е печалбата.

Здравеопазването в САЩ е многомилиарден бизнес, даващ уж само 12% от брутния национален продукт. Приходите, над 360 млрд$/год., са на второ място след тези от военната индустрия. Но всъщност истинските печалби от М. и Ф. са много по-големи.

Дистрибутори на М. и Ф. продукция са лекарите, затова корпорациите ги привличат в своя лагер чрез подаръци, безплатни пътувания до конференции, субсидии за научно-изследователска работа, соарета, коктейли, ..., пари за сгради, ...

Има агенти на Ф., които нямат М. или Ф. образование, но ходят по лекарските кабинети и рекламират нови лекарства, като крият недостатъците им, а конкурентните лекарства омаловажават, но лекарите получават всъщност обучението си за медикаментите именно от тях.

Ф. използва имена на известни учени като етикет за качество.

Лекарят ви предписва не най-доброто за вас лечение, а най-изгодното за финансовите  интереси на Ф.

В Америка няма свободен печат. Плаща се на лекарите за да не изказват свободно мнението си. Работата на журналиста е да руши истината, да лъже безцеремонно, да изопачава фактите, да клевети, да злослови, да продава страната си и расата си за насъщния си. Ние сме инструменти  и васали на богаташите зад кулисите. Ние сме куклите - те дърпат конците, а ние танцуваме. Нашите таланти, възможности и нашият живот са собственост на други хора. Дава се на хората не това което искат,  а това което се реши че трябва.

Първа важна задача на М. е да потиска с всички възможни средства всяка информация за надеждно и евтино природно лечение, а втората - да поддържа заблудата, че патентоваемите синтетични медикаменти са отговорът на човешките страдания.

Здравето е основно човешко право, както и достъпът до всеки лечебен метод. Никоя Ф. компания, организация или правителство нямат право да ограничават разпространението на информация за ползите от профилактичните мерки и природните методи на лечение и всяка страна трябва да съобрази законодателството си  с тези основни положения.

М. научно-изследователска дейност би следвало да бъде под обществен контрол, както и политическата дейност. Парите на данъкоплатците трябва да се използват главно за развитието на профилактични мерки и премахване на условията за развитие на конкретни болести, а не за медикаменти, които само облегчават временно симптомите, без да лекуват, и същевременно предизвикват голям брой странични ефекти или преждевременна смърт.

Нестероидните противовъзпалителни за артрит причиняват стомашно-чревни усложнения и дори смърт.

Хормоналните препарати против бременност причиняват тромбози, високо кръвно, повишено тегло, отоци, акне, щитовидна жлеза, спонтанни маточни кръвотечения, нервно-вегетативни разстройства, главоболие, мигрена, депресия, умора и др. Намесата в хормоналния баланс на организма може да има трайни негативни последици и трябва да се прилага само в краен случай, след опитани всички други възможности.

Диабет и астма могат да се развият в резултат на често приемане на антибиотици.

Психотропни медикаменти (антидепресанти и психостимуланти) - голяма част от тях пречат на обмена на невромедиатори в синапсите (както и наркотиците) - най-вече на серотонин, като повишават количеството му в мозъка (например антидепресантът "прозак"). þ Ефекти:  тревожност, безсъние, анорексия, загуба на тегло, мания, абнормални поведенчески и емоционални реакции, параноя, враждебност, депресия, налудни идеи, психоза, хиперактивност, спазми в мускулите, сексуална дисфункция.

Прозак може да доведе до внезапни изблици на насилие и до самоубийство, до деструктивно за себе си и за околните поведение. þ Антидепресантите не са най-доброто лечение на депресията, даже увреждат мозъка и ума. Антидепресантите не са по-ефективни от плацебо, но за разлика от плацебото, те имат странични ефекти. Но на всички съдебни дела за престъпно поведение отговорът винаги е: "Виновно е заболяването, а не медикамента (прозак)." Поради лошата му репутация сменят само името му на "сарафем". Прозак произвежда голям брой психично болни за лудница. Антидепресанти се дават против самоубийство, но всъщност самите те го предизвикват. Рекламните твърдения "краят на депресията е само на едно хапче от вас" имат твърде малко общо с действителността.

Ф. дава много повече пари за реклама, отколкото за научни изследвания и производство. Нима можете с антидепресант да осигурите на някого работа или да го утешите за загубата на детето му, починало от свръхдоза наркотици?

Чрез рекламата се прави внушение и тогава лекарството действа като плацебо, само на база на самовнушението на болния. (Внушението използват и много шарлатани, ползващи природни методи.) Някъде дълбоко в своята същност на човека му се иска да вярва в приемането на лекарства.

След като за разработването на дадено лекарство са вложени много средства, Ф. прави всичко възможно то да излезе на пазара, като фалшифицира експерименти, укрива негативните ефекти и т.н.

Най-токсичните 4 медикамента са антидепресанти. Те се натрупват в мозъка и действат много дълго. Антидепресантите предизвикват химичен шок в мозъка, и още никой не е обяснил как точно действат. Те водят и до психологическа зависимост (пристрастяване), както и сънотворните и успокоителните (действат като наркотици). Те се включват в метаболизма на тялото и спирането на медикамента води до голям брой абстинентни симптоми. þ Психиатричните лекарства са много по-опасни от останалите, но и внезапното им спиране също е рисковано.

Психотропните медикаменти водят до синдром на дефицит на вниманието със или без хиперактивност.

Амфетаминоподобните психостимуланти премахват чувството за умора и сънливост, подобряват вниманието, дават усещане за прилив на сили и бодрост, за повишена работоспособност, но амфетаминът води до зависимост и до смърт, защото след изтичане на действието му настъпва рязък спад = изтощение.

Психотропните лекарства са един от начините за контрол над личността.

 

Най-големите нарушения на законите се правят от Ф. компании.

Тестването на лекарствата е тотално манипулирано чрез фалшифициране, подкупване, чрез неподходящи експерименти - например върху животни, които нямат нищо общо с човешкия метаболизъм. Различните пациенти могат да реагират различно на една и съща доза лекарство, а какво остава за експериментирането му върху животни. Експериментите с животни имат само законова, но не и научна стойност. Те само осигуряват документи, че тестването е било успешно и при съдебни дела оневиняват производителите, така че да не  плащат обезщетения на жертвите на лекарството. И един от резултатите от всичко това е стремглавото нарастване на малформациите при бебета, както и броя на мъртвородените.

Оказва се, че няма конфликт на интереси, ако член на комисията по тестване и оценяване на ново лекарство получава 50 000$/год. от Ф. компания или има 5000$ акции в нея. þ Тогава каква обективност на оценките очакваме? Ф. индустрия спонсорира организации, които уж защитават правата на пациентите. Или се осигурява "контролирана опозиция", която привидно защитава  здравната свобода, но всъщност осъществява целите на картела.

"Зарибяване" на бедна страна с ново лекарство - дарява се медикамент (например инсулин), болните са добре, но медикаментът свършва þ и после самото общество прави натиск за внос, но вече срещу заплащане.

Клиничните изпитания на нови лекарства се правят в държави, нямащи строго законодателство (включително и България), а на пациентите не се казва, че медикаментът още не е одобрен.

Колкото по-бързо завършват изпитанията, толкова повече пари има за компанията (например защото дълготрайните негативни ефекти не могат да се проявят).

На лекар, набиращ пациенти за клинични изпитания на ново лекарство се плаща по 1000 до 4000$ за всеки набран пациент. Излиза че всички медици участват в теста само за пари. Лекарите отказват интервюта под предлог, че информацията от тестването е поверителна и са подписали споразумения за опазването й.

Нерядко (например в ЮАР) "доброволните" участници в експеримента са принудени насила  да го направят. В България привличането на доброволци за експериментиране с лекарства (за психически заболявания) става като се каже на болния - "безплатно лечение с много добър и много скъп  нов медикамент". В Латинска Америка пък се изпробват съмнителни или неетични лечения.

Обаче Рокфелеровци, баща и син, (основните финансисти на М. и Ф.) са живели съответно до 98 и 86 годишна възраст - и как? - чрез балансирано хранене само с естествена храна и ползване само на хомеопатия, без никакви синтетични лекарства!

 Източник : http://zdravekip.com

 

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg